Teljen meg a szíved szándék nélküli szeretettel!

2021.02.24

A megvilágosodás elérésének folyamatában a szív következik. Ez a harmadik lépcsőfok.

A szívben érezzük a szerelmet és a szeretetet is. Azonban az ego világában egyik sem tiszta érzés, mert ott birtoklással is párosul. Szinte minden esetben, amikor szerelmes vagy, vagy nagyon szeretsz valakit vagy valamit, akkor valahogy úgy érzed, hogy az egyben a tied is. A tulajdonod. Lehet nem is veszed észre, de figyeld csak meg. Minden anya úgy érzi, hogy a gyermeke az övé. Minden kapcsolatban a másik felet mintegy kisajátítod. Birtoklod.

Nincs is ezzel semmi baj. Az ego világa ilyen. Mondhatnám, ez ott így természetes.

De ahhoz, hogy elérhesd a teljességet, a tested és az elméd után, a szeretetednek is meg kell tisztulnia. Mégpedig el kell engedned a birtoklási részét. A szeretetednek szándék nélkülivé kell válnia.

Ez olyan érzés, hogy feltétel nélkül szereted azt a valakit vagy valamit. Nem vársz tőle semmit, nem akarsz tőle semmit, nem vársz viszonzást, vagy cserébe bármit is. Csak adsz. Szívből jövően. Önzetlenül. Őszintén.

Ha eléred, azt fogod érezni, hogy ez a szándék nélküli szeretet túlragyog téged. Mintha nem is belül éreznéd, hanem mintegy körülvesz téged. Egyfolytában boldog vagy tőle, folyamatosan érzed, és nem fogy ki soha. Valahogy te magad válsz ezzé a szeretetté.

Ahhoz, hogy eljuthass ide, vizsgáld meg, hogy ki vagy mi az, amit igazán szeretsz. És most vizsgáld meg, ha az a valaki számodra nem kedves dolgot tesz, akkor is ugyanazt érzed-e. El tudod e fogadni őt úgy, ahogy van. Anélkül, hogy bármit változtatni akarnál rajta. Tudod-e őt úgy szeretni, hogy nem akarod megmondani neki, hogy mi helyes és mi nem. Hogy nem vársz el tőle semmit. Ha sikerül, akkor te nagyon tiszta szívű vagy.

De ez nem azt jelenti, hogyha eléred ezt az állapotot, hogy innentől mindenkit ölelgetni fogsz, és mindent szeretettel elfogadsz, a rossz dolgokat is. De nem ám. Mint ahogy az elme akarásmentessége nem jelent passzivitást, úgy amikor eléred a szándék nélküli szeretet állapotát, ez sem jelenti, hogy túláradóan, látványosan, magamutogatóan mindenkit szeretni fogsz, és boldogságot mutatsz és ölelgetsz mindenkit. Igen, mintha szeretetté válnál, de ez nem a külvilágnak szóló exhibicionista jelenség, hanem egy olyan belső öröm, ami egyszerűen csak körberagyog téged. Úgyhogy ha ilyen mindenkit ölelgetős feltűnően boldog felébredettel vagy megvilágosodottal találkozol, akkor érdemes távolságot tartani. Mert ez ugyanúgy hazugság, mint a rengeteg egyéb csoda (gondolatolvasás, fénnyé válás, teremtés, gyógyítás, Istenné válás, reinkarnáció, stb.) amivel hülyítik az álfelébredett és álmegvilágosodott emberek a többieket.

Nos, végül, ha az alábbi három dolog, vagyis a test függőségmentessége, az elme akarásmentessége, és a szív szándék nélküli szeretettel telítődése megtörténik veled, akkor egyfajta kitágult állapotba kerülsz. Kész lettél arra, hogy befogadd, hogy egyesülj a legcsodálatosabb dologgal, ami az univerzumban létezhet. Ez pedig a teljesség megélése. A teljességé, amikor mindennel egylényegűvé válsz.

Ehhez már csak két dologra lesz szükséged. De ezt majd a következő cikkben olvashatod. Addig is tegyél érte.

Attila