Tényleg halhatatlanná válik, aki felébred?

2022.01.30

Igen. De nem úgy, ahogy gondolod!

Az egyik ámulatba ejtő duma, amit hallani a felébredésről és a megvilágosodásról, hogy aki eléri, halhatatlanná válik.

Nos, a nem felébredt számára ez mit jelent? Azt, hogy ő, a test-elme rendszer, a felébredés után, fizikailag nem fog megszűnni, az-az nem fog meghalni. Számodra is ezt jelenti, ugye?

És ezt annyira elhiszi a nem felébredett, hogy fel sem merül benne, akkor az általa ismert "megvilágosodottak" ezek szerint örökké élni fognak. Vagyis azok, akiket most annak tartunk, Mooji, Tolle, Spira, és Papaji, Maharsi is. Ja, hoppá. Hisz az utolsó kettő már meghalt. De ez nem számít halálnak, ugye? Biztos nem is haltak meg, csak a testük, és ők újjászülettek valaki másban. Na de fentebb még azt gondoltad, hogy fizikailag sem halnak meg. Akkor hogy is van ez?

Érted már, mire akarok kilyukadni? Arra, hogy megint bekajáltál valamit, és mivel nem érted, hogy akkor mégis hogyan halhattak meg, megmagyarázod a bódhiszattvasággal meg a reinkarnációval. Csak hogy mindent jól egybegyúrjál.

Ki kell ábrándítsalak, a felébredés után is meg fogsz halni. Megöregszel, és kampec. Így megy ez. Ja, és nem fogsz reinkarnálódni sem, és bodhiszattvák sincsenek. Bár ezt úgyse hiszed el nekem.

Valójában a felébredés pillanatában rájössz, hogy te nem a test-elme rendszer vagy. Hanem valami más. Valami nem anyagból lévő láthatatlan lény. És ez a lényed a hallhattalan. Ez a lényed az örök. És nem a tested.

Te, akinek most hiszed magad, az nem lesz hallhatatlan sohasem. A felébredés után viszont már nem a testnek fogod tartani magadat, mint most. Akkor már látod, hogy a test csak egy ruha rajtad, akit viselsz magadon. Akkor már látod, hogy te az a valami vagy, ami nem evilágból származik. Valami, ami a mi fizikánkkal nem írható le. Valami, ami felfoghatatlanul csodálatos. És megérted, hogy az vagy te. Az az igazi éned, és az hallhatatlan.

Vagyis a felébredés után tényleg halhatatlan leszel. De nem úgy, ahogy gondolod. :)

Attila