Tényleg megszűnik a szenvedés(em), ha felébredek?

2020.01.30

Nagyon sok helyen olvashatjuk különböző felébredt mesterektől, hogy a felébredés után megszűnik a szenvedés.

Vajon ez azt jelenti, hogy többet nem leszek beteg? Hogy semmi rossz dolog nem fog történni velem azután, hogyha megtapasztalom a felébredést? Nem fognak többé beszólni nekem? Nem fognak bántani többet? Nem fog fájni a lábam, a fejem, a hasam ezek után már sohasem? Hiszen azt mondja, megszűnik a szenvedés. Akkor ezek mind megszűnnek?

Hát sajnos nem szűnnek meg.

A felébredés pillanatában a "személyiséged" szétválik. Lesz egy olyan éned, aki nem anyagból van, és lesz egy éned, aki látszólag ugyanúgy viselkedik, mint eddig. Azonban ezzel a régi énnel már nem azonosulsz. Már "nem ő irányít", hanem csak magától működik, mint egy robot. De attól még ott van, és azt az életet éled, amit ő él. Csak már nem veszed komolyan. 

Ennek a régi énnek az élete ugyanolyan marad. Jár majd dolgozni, lesznek barátai, esetleg családja. Elmegy bevásárolni, néz filmeket, olvas könyveket, és minden egyéb eddigi dolgai megmaradnak. Ebből kifolyólag ugyanúgy megbetegszik, ugyanúgy elfogy a pénze a hónap végén, ugyanúgy beszólnak neki a munkahelyén, mint eddig. 

Vagyis a régi én élete ugyanolyan "szenvedés" marad, mint volt előtte. 

Azonban, mivel már az új én, az "isteni" éneden keresztül nézed a világot, és ez a régi éned csak egy kedves kis színész a filmben, amiben játszik, ezért az élete, a szenvedése az már nem a "te" szenvedésed lesz, hanem az "ő" szenvedése. Persze ugyanúgy érzed majd, ugyanúgy fáj, ugyanúgy felveszed majd a sértéseket, de egyfüst alatt látod is, hogy szenvedsz. Ilyen viccesen kettős az egész. Látod, érzed a dolgot, de tudod, hogy csak a színész érzi mindezt.

De a szenvedés nem tűnik el. Csak átlátsz rajta, és már nem érdekel.

Ne ezért akarj felébredni, hanem hogy megtudd az igazságot. Az igazságot, hogy sokkal több vagy annál, mint ez a test-elme-érzelem alkotta rendszer. 

Attila