Tudatos teremtés tanfolyam - jelentkezek

2020.12.29

Nos, én nem tenném.

Rengeteg helyen olvasni, hallani, hogy képesek vagyunk teremteni, hogy mi teremtjük a világunkat, és ezt befolyásolni is tudjuk. Hogy a gondolatok teremtő erővel bírnak, és a rossz dolgokat is mi teremtjük, mert nem figyelünk oda a gondolatainkra. De ha jó dolgokra gondolunk, akkor azokat bevonzhatjuk.

Már ha csak a józan paraszti eszünkkel vizsgáljuk meg ezt a kérdést, akkor is illogikus az egész.

 Ismersz bárkit a közeledben, akinek ez működött? Aki ezáltal lett gazdag, vagy talált magának társat, vagy gyógyult meg? Ha igen, folyamatosan képes erre a mutatványra, vagy csak egyszeri alkalommal működött? Vagyis, nem csak véletlen volt?

Ha a rossz gondolataink is megteremtődnek, és a jók is, és ráadásul ez mind a 7 milliárd embernél így van, akkor nem sok ez egy kicsit? Nem ütköznek össze ezek a teremtések? A Silva-féle agykontroll is itt van velünk több, mint 50 éve. Ma már mindenki ezt használja, és az iskolában is tanítják, mert hát működik. Ja, nem.

De ha tudományos szempontból vizsgáljuk, akkor napi 50-70 ezer gondolatunk van. Nos ez körülbelül percenként 30-50 gondolat. Irdatlanul sok. Mai napig nem tudják, hogy miként keletkeznek. És hát tudományosan sehol sem bizonyított, hogy ezeknek bármilyen hatása lenne bármire. Pedig elég régóta kutatják már ezt a területet. Az agyhullámok persze kimutathatók, de mit is jelentenek? És hogyan kapcsolódnak a gondolatokhoz és a teremtéshez? Nos, ezekre tudományos válaszok még nincsenek.

Ha spirituális értelemben vizsgáljuk, megannyi teremtő módszer létezik évtizedek óta. Reiki, théta healing, nadi, tudatos meditáció, ima, stb, stb, stb. Rengeteg olyan emberről hallottam, aki ezek segítségével teremtett pénzt, egészséget, társat. Ja nem. Magam is kipróbáltam jópárat közülük. Papírom is van némelyikről. De persze valamit mindig rosszul csináltam. Mindenki mindig valamit rosszul csinál. A rengeteg hívő végtelen mennyiségű imája is mind célba ér. Ja, az sem. Tartósan eredményeket ezzel elérni nem lehet. Persze van, hogy sikerül valami, de vajon nem több ez, mint véletlen?

De nézzük meg a felébredett tudatosság szemszögéből is.

Onnan nézve azt látni, hogy a gondolatokat nem mi gondoljuk, hanem csak felbukkannak a semmiből és eltűnnek a semmibe. Hogy mikor melyik gondolat bukkan fel és miért, és kitől jönnek, arra nem látni rá. Szóval azt látni, hogy a semmiből tűnnek fel a gondolatok, a miértre azonban nincsen válasz. Azt mondhatom, hogy azért vannak, mert csak. És hogy kitől jönnek? Nos a teremtő által. Hogy kicsoda vagy micsoda a teremtő, arra sem látni rá. Csak a hatalmából sejthető, hogy egy szuperintelligencia tulajdonságokkal rendelkezik, de nem fedi fel magát.

Onnan azt látni, hogy ezek a gondolatok az ego világához tartoznak, az ego szenvedi el azok felbukkanását, az egoban nyilvánulnak meg. De nem az ego gondolja őket, hanem úgy mondanám, hogy csak gondolódnak. Ugyanúgy illúziók, mint maga az ego, mint maga az egész világ.

Ez nem azt jelenti, hogy nem létezik, hanem azt, hogy az egész nem igazi, vagyis valaki (vagy valami) által teremtve van. Mint ahogy egy filmet nézel a televízióban, az sem igazi. Igazi, mint film, de nem igazi, mint valóság. Tehát az igazi lényem, a tudatosság, látja a gondolatokat megjelenni és eltűnni. Látja, hogy ezek véletlenszerű tartalmúak. Látja, hogy az egész a teremtés része, amit ez a szuperintelligencia csinál. És látja, hogy erre semmilyen hatással nem tud lenni, mert ő (az igazi lényem) csak megfigyelni tudja az eseményeket, beavatkozni nem. Vagyis ahonnan én látom, a felébredett tudatosság szemszögéből, a gondolatokkal foglalkozni nem érdemes. Nincsen erejük, hiszen az illuzórikus világ részei.

Amivel valamit is tehetsz az életed javítása érdekében, az pont az ellenkezője. Ha sikerül a gondolatokra nem figyelned.

Ez háromféleképpen is megtörténhet. Ha meditálsz, és a gondolatok ezáltal megszűnnek, vagy átlátsz azokon. Egy jó kis írásom van lejjebb ezzel kapcsolatban, hogyan meditálj címen.

A második, ha sikerül éber lenned, vagy jelen lenned, vagy netalántán a jelenlétben lenned. Ekkor ugyanez zajlik le, vagyis vagy eltűnnek a gondolataid, vagy átlátsz rajtuk.

A harmadik eset, hogy ha felébredsz. Akkor meglátod a gondolatok illuzórikus természetét, és soha többet nem foglalkozol velük, soha többet nem tulajdonítasz nekik jelentőséget.

Ha nincs gondolat, vagy már átlátsz rajtuk, akkor megjelenik a béke. Ez a béke maga az önvaló, mely átfénylik ilyenkor téren és időn, és ereje csillapítja a kaotikus ego világ megélését.

És ez jó. Elviselhetővé teszi az elviselhetetlent, és csodává avanzsálja a hétköznapit.

"Csak két dologban hihetsz: vagy abban, hogy a világon minden csoda, vagy abban, hogy semmi sem." (Albert Einstein)

Nos, ha felébredtél, akkor már nem csak hinni fogod a választ, hanem tudni is.

Ne menj teremtő tanfolyamra. Bízd a teremtést a teremtőre. Ne akarj beleszólni a dolgába. Mert úgysem tudsz.

Hehe

Attila