Vajon a spirituális tanítód felébredt ember? Derítsd ki!

2021.01.22

A legegyszerűbb módja ennek, ha megkérdezed tőle, hogy: ki vagy te?

Erre az igaz felébredett tanító csak azt válaszolhatja, hogy: én "Az" vagyok!

Ugyanis a felébredés pillanatában az "én" jelentése átugrik az addigi ego állapotról az önvaló állapotra. Az önvalónak azonban nincs neve, ezért jobb híján nevezzük "Az"-nak.

Természetesen azért nem árt, ha mögöttes "tudás" is van az én "Az" vagyok kijelentése alatt. Lássuk hát, mi is az:

Az ego állapot az, amikor azt hiszi valaki, hogy ő a test, ő az elme, ő a szív alkotta rendszer. Hogy ő gondolkodik, hogy ő érez, hogy ő cselekszik, mindezt szabad akaratából teszi. Van neve, kora, csakrái, stb, és ő dönti el, hogy mi hogyan legyen.

Az önvaló, vagy "igazi én" állapot ezzel szemben olyan, mint a tér. Nem fizikai entitás. Ez az "én" örök, nem született és nem hal meg soha. Nincs neme, nincs kora, nincs neve, és nem anyagból van. Nincs akarata, nem dönt, nem érez, nem gondolkodik. Semmi mást nem tesz, mint figyel. Figyeli az egot és annak az életét.

A felébredés pillanatában erre az "izére" ugrik át az "én" megnevezése.

És mivel ennek az önvalónak ilyenek a tulajdonságai, nem tudjuk máshogy nevezni, minthogy "Az". Én "Az" vagyok.

Esetleg szinonimaként a tér vagyok, a tudatosság vagyok, fény vagyok, szeretet vagyok, szellem vagyok, lélek vagyok szóba jöhetnek. De aki igazán felébredett, és tanít is, pontosan tudja, hogy ez fejezi ki legjobban azt, aki igazán vagyunk.

De.

De ez nem jelenti azt, hogy ha a spirituális tanítód nem felébredett, akkor rossz ember, vagy rossz az, amit tanítana!

Ez csak azt jelenti, hogy ha nem így válaszol, akkor nem felébredett entitás, illetve valószínűleg nem a felébredést (megvilágosodást) tanítja neked.

És ez a legnagyobb különbség a felébredett és a nem felébredett tanítók között. Az igazán felébredett tanító csak és kizárólag erről beszél, csak és kizárólag az igazi énedet akarja feltárni benned.

Nem gyógyít, nem akarja rendbe tenni az ego életed, nem ad avatásokat, nem beszél előző életekről, angyalokról, ördögről, gonoszról, ufókról, asztrológiáról, horoszkópról, teremtésről, szabályokról, karmáról, stb. Mert tudja, hogy ezek mind az ego világ részei.

Csak és kizárólag a felébredésről beszél.

Ha a te tanítód nem a felébredésről beszél, attól még nagyszerű lehet az, amit tesz. És mélyen hihet abban, amit tanít, és te is mélyen hihetsz a tanításában. Nincs ezzel semmi baj. Ezek mind gyönyörű megtapasztalások.

Én csak annyit mondok ezzel, hogy ő nem felébredt lény, és nem azt tanítja.

Azonban tudd, hogy az igaz spiritualitás célja az, hogy felébredj. Mert akkor tudod meg az igazságot. Hogy te "Az" vagy, "Az" az igazi lényed, ami örök és hallhatatlan.

Ezt keresd. Akard megtalálni.

Attila