Vajon egyedül vagyunk a világegyetemben? Mit mond erről az önvaló?

2021.07.10

Azt, amit már régóta sejteni lehetett, beismerte az amerikai kormány. Bizony vannak olyan repülő objektumok, melyek mozgása jelenlegi fizikai tudásunkkal megmagyarázhatatlan. Hogy a legegyszerűbben fejezzem ki magam, léteznek az ufók. A felvételek arra engednek következtetni, hogy rajtunk kívül, nálunk sokkal fejlettebb technikai tudással rendelkező, lények is élnek a világegyetemben.

Nos, ha már hallottál a paleoasztronautikáról, és láttad a több ezer éves rajzokat ezzel kapcsolatban, akkor azzal is tisztában vagy, hogy ez nem valami új jelenség. Amióta létezik az emberiség, azóta folyamatosan vannak beszámolók, írások ezekről az eseményekről.

Így bátran kijelenthető, nem vagyunk, és sosem voltunk egyedül a világegyetemben.

Azonban érdemes ezt megvizsgálni felébredett nézőpontból is. Mit is mond erről az önvaló?

A felébredés során felismered, hogy az igazi éned valójában egy nem anyagból lévő entitás. Felismered, hogy te a lélek vagy, aki ezen a testen keresztül szemléli az eseményeket. Felismered, hogy ez a lélek, aki vagy, az halhatatlan, nincs neme és kora, sőt még neve sincsen. Felismered, hogy ez a lélek az egyetlen valódi dolog, hogy ez vagy te, és minden más csak valami nem valóságos, illúzióként megjelenő, de végtelenül valóságosnak tűnő délibáb. Felismered, hogy az összes része ennek a délibábnak tőled függetlenül működik. Hogy van ez az izé, ez a test, ami csak úgy cselekszik magától, és valahogyan megjelennek benne a gondolatok meg az érzések. De ezeket te, mint lélek, nem te csinálod. Ezek tőled függetlenek. És ezért nem is érzed valóságosnak az egészet, hanem csak mint valami ruhaként ami rajtad van, vagy droidként amiben benne élsz, érzel vele kapcsolatban.

Felébredettként, lélekként, az egész világ csak egy mozinak tűnik számodra. Minden csak úgy történik. Magától. Mint lélek, abszolút nem tudsz ráhatással lenni ezekre a folyamatokra, csak nézni tudod az egészet. Lélekként semmilyen érzelem vagy gondolat sem társul az eseményekhez. Legyen ez akár jó, vagy rossz esemény. Mintha csak egy dokumentumfilmet néznél a tévében, nyugtázod az éppen zajló történetet. Szenvtelenül.

Nos, ha idáig eljutottál a cikkben, akkor már kitaláltad, hogy mit gondol egy felébredett az ufókról. Semmit. Ha vannak úgy is jó, ha nincsenek, úgy is jó. A mozifilm része az egész. Onnan nézve nem fontos, hogy léteznek-e, vagy sem.

Az egész világot valamiféle teremtő hozza létre. És most ki tudja miért, éppen azt akarja a teremtő, hogy elfogadja az emberiség, hogy vannak rajta kívül is élőlények a világegyetemben.

De mivel az önvaló, vagyis a lélek szemszögéből a világ csak egy film a tévében, ezért onnan nézve abszolút mindegy, hogy egyedül vagyunk-e, vagy sem. Ez csupán a játék része.

Én, mint lélek, csak "gyönyörködöm" benne.

Attila