Valóságos a reinkarnáció?

2020.09.26

A reinkarnáció hitvilága nagyon masszívan tartja magát manapság is. Mélyen gyökerezik a buddhizmusban, a hinduizmusban, de megvan a korai kereszténységben, a zsidó vallás egyik irányzatában, a magyar és germán ősvallásban, az indiánok hitvilágában (Wiki). És persze nagyon népszerű a mai ezoterikus keresők között is. Szinte külön irányzat már az előző életek kutatása, és az előző életekben szerzett problémák oldása. Szóval nagy a hájp körülötte, és sok felébredett is beszél róla, köztük Adyashanti, és Mooji is.

 A nem hívők közül is rengeteg történet hallunk, ahol emberek, főleg gyerekek, olyan dolgokról beszélnek, hogy mik voltak előző életükben, amikről nem tudhattak, mégis egy részük igaznak bizonyul.

 Szóval, bár egyszer már kifejtettem, nézzük meg újra, mi igaz ezekből, a felébredett tudatosság nézőpontjából.

Ha felébredtél, azonnal egyértelművé válik számodra, hogy az én jelentése nem az egot jelenti, hanem egy örök, nem anyagi természetű entitást. Ez az entitás olyan mint a tér. Megfoghatatlan, nemtelen, kortalan. A felébredéssel egyértelművé válik, hogy az az egyetlen valóságos dolog, és minden más csak egy filmnek tűnő látszat esemény.

A reinkarnáció nem érinti az igazi ént, mert az örök, nem született és nem hal meg soha.

A reinkarnáció csakis az ego világában létezik, abban a világban, amit a felébredés pillanatától tudod, hogy illúzió, azaz nem valóságos, hanem csak egy mese. Vagyis a reinkarnáció a mese része, ugyanúgy nem valóságos, mint ahogy az ego világa sem az.

Ha egy filmet nézünk, az valóságos vajon? Ha a filmben történik valami, legyen az akár a reinkarnáció, csupán a filmben eljátszott történet. A "valóságból" nézve az csak egy kitaláció, az író, a rendező, és a színészek alkotása.

Ugyanez a helyzet a felébredés után, csak onnan már a "valóság" filmjét nézzük.

Akármennyire is valóságosnak tűnik, és akármennyire is valóságosnak hisszük a világunkat, az egész a teremtő játéka. Bentről nézve, amiben élünk, egy három dimenziós szimuláció, amely időben lineárisan halad. Ahonnan nézzük, az önvalóból, ott nincs idő. Az az örök vanság állapota. Ott nem történik semmi, nincs is ott semmi. Azaz ő maga a semmi.

 Vagyis ha valaki a reinkarnációról beszél, hogy az egy létező jelenség, akkor ő még biztosan nem felébredett.

A világunk, amiben élünk egy film, és a filmekben bármi megtörténhet. (Akár a reinkarnáció is.) De attól még ez csak egy film. Ha ezt nem hiszed, nem baj. Neked az a szereped, hogy ne hidd el. Ha pedig érzed, hogy igaz lehet amiről beszélek, akkor vágyj is rá, hogy megtapasztald. Szerintem nem fogod megbánni.

Attila