Biztosan nem felébredett, de lehet hogy megvilágosodott? Mea culpa Gajai Ágnes

2023.12.28

Nos, belinkelek ide egy friss Gajai Ágnes videót. Azt tudom, hogy nem felébredett, mert egyik videójában sem onnan beszél. Szerinte nincs Isten, nincs figyelő, nincs tudatosság, nincs önvaló. Amit mi "felébredettek" tapasztalunk, az szerinte nincs.

De elgondolkoztam rajta, hogy ha nem felébredett, akkor amit tapasztal, az micsoda? Eddig azt gondoltam, hogy a jelenlétet tapasztalja. Csak nagyon erősen. De tegnap egy felébredéses beszélgetésen ejtettünk szót erről Sebestyénnel, hogy annyira intenzív amit tapasztal, hogy vajon az tényleg a jelenlét lenne?

Nos, akkor bevillant, és elképzelhetőnek tartom, és egyre erősebben úgy vélem, hogy ő a megvilágosodást éli, vagy élte át. Talán lehet, úgy tűnik, hogy most is ezt éli. Csak sok a púder körülötte.

Nálam is először a megvilágosodás megtapasztalása történt meg 2015 áprilisában. Igaz, én csak 8 órát kaptam ebben az állapotban, majd bezárultam. És nem csináltam ekkora hisztit mint Ági most, amikor benne voltam. Utána rá két hónappal, júniusban az Everness fesztiválon Dr. Őrlős Gábor workshopján tapasztaltam meg a felébredést. Akkor találtam rá a figyelőre. És bizony kellett egy kis idő, míg külön tudtam választani a két megtapasztalást egymástól. Kellett egy kis mélyülés, míg megértettem, hogy a felébredés és a megvilágosodás nem pontosan ugyanaz.

A megvilágosodás kegyelem, erőből elérni nem lehet. Vagy megkapod, vagy nem. Az történik veled. Abban különbözik a felébredéstől, amit viszont bárki elérhet ma már, hogy a megvilágosodásban az ego teljesen feloldódik az egységben. Erről 2020-ban írtam egy cikket: https://www.azvagyok.hu/l/mi-a-kulonbseg-a-felebredes-es-a-megvilagosodas-kozott/

A megvilágosodás megtapasztalásakor az egész tér egységesen lesz éntudattal rendelkező, és nincs külön figyelő nézőpont. Az egész tér figyel. Onnan tényleg minden energiának tapasztalódik. Ha elolvasod a https://www.azvagyok.hu/a-megvilagosodas/

cikkemet, ahogy én tapasztaltam ezt meg, sok azonosság megfigyelhető Ágnes színészileg túlfűtött mondanivalójával.

A felébredésben a figyelő konkrétabb, ott úgy tűnik, nem az egész tér figyel. Bár tudjuk, hogy az egész tér mi vagyunk, de érezni csak a figyelőt érezzük. Sőt, a felébredésnél nem csak érezzük, hanem tudjuk is ezt. Ott van konkrét figyelő érzet, ami maga az én. Én "AZ" vagyok érzés megjelenik. Én "AZ" vagyok tudás megjelenik. Én maga a tudatosság leszek. A megvilágosodásnál nincs ilyen. Ott tényleg minden csak energia, minden csak történés. Az éntudat teljesen feloldódik, illetve mindenhonnaninak érződik.

Ha a felébredés felől akarjuk megközelíteni, akkor azt kell elképzelni, mintha a felébredés során az önvaló megtapasztalásunk elkezdene kitágulni, és a tágulás során az ego éntudat teljesen eltűnne, beleolvadna, belezuhanna az egybe. A jelenlegi felébredett állapotban tapasztalható két film van befűzve érzés, hogy az önvalóból is és az egoból is látunk, megszűnne. Egységbe kerülünk. Egoként vagyunk önvaló, és önvalóként vagyunk ego. Abszolút egylényegűnek érzed magad mindennel, és nincs kettőség érzés és kettősség tudat egyáltalán. Persze minden ugyanaz marad, és van tested, meg mész az utcán, meg fogsz enni, beszélni, de belül egységet érzel, tapasztalsz. De amikor benne vagy, akkor az hogy létezel a kettősségben, és egységélményt élsz át, abszolút nem érzed ellentmondásnak. Mert teljesen természetes, hogy ez így van és kész.

Ennyit okoskodtam ma Nektek össze. 😊

Attila