Hogyan legyél az igazi énben!

2022.09.15

Nos, ha még nem vagy felébredett, akkor te nem tudsz ott lenni. Mert nem tudod hol van. Ezért is kéne felébredned.

A felébredés lényege, hogy észreveszed az igazi énedet. Azt, ami nem emberből van. Azt, ami nem anyagból van. Azt, ami mindig is ott van "benned", csak eddig nem vetted észre. És azt, amit nem lehet elmondani, hogy milyen.

"Az"

Onnantól, amikor azt mondom hogy én, akkor nekünk felébredetteknek az én ezt a megnevezhetetlen valamit jelenti. És nem a testet. Én "Az" vagyok. Az az izé.

A felébredés után az első "kudarcélménye" az szokott lenni a felébredetteknek, hogy nem tudnak mindig "Az"-ban lenni. Nem tudnak mindig az igazi énben lenni. És ha ott is vannak, az nem olyan erős, mint amikor velem vannak ott. Mint amit a beszélgetésünkkor, a felébredés megtapasztalásakor éreznek.

Először is, nem baj ha nem tudsz mindig ott lenni. És az sem baj, ha ott is vagy, az nem olyan erős, mint velem volt. Írtam már erről, hogy nem a jelenlét a fontos, hanem a tudomás.

Vagyis teljesen normális, ha nem tudsz mindig ott lenni, és ha ott is vagy, az nem olyan erős. Amikor felébredsz, még nem vagy kész. Még mélyülnöd kell, hogy élni is tudd az azvagyokságodat. És ehhez idő kell. Néha ez éveket, ismétlem, éveket jelent.

Azt te is tudod, hogy ahhoz, hogy az igazi énben legyél, nem kell semmi hókuszpókuszt csinálnod. Nem kell meditálnod, nem kell szimbólumokat rajzolnod, nem kell füstölőt égetned, nem kell mantrát mormolnod, nem kell semmit csinálnod. Egyszerűen odamész, és már ott is vagy. Egy szempillantás alatt.

De.

De nem tudsz tartósan ottmaradni. Különösen az elején nem. Hogy miért? Mert még nagyon erősen kötődsz az egohoz, és az állandóan kiránt onnan. Jönnek ezerrel a gondolatok, és az ego egyszerűen beszippant. Hiába akarod, hiába vágysz rá, kiesel belőle.

Nos, ez teljesen normális. Az elején még sok az ego. Az elején még erős az ego. És elvisz. De hidd el, ahogy mélyülsz, ahogy egyre jobban érted meg, hogy te nem az ego vagy, úgy egyre többet leszel az igazi énben. Míg végül az lesz az alaptermészeted.

De mondok egy trükköt, amivel elősegítheted az igazi énben való tartózkodást. A trükk lényege, hogy az erős ego nem tűri, hogy te csak úgy ellegyél az igazi énben. Nem tud mit kezdeni azzal, ha te csak úgy a vagyokságban vagy. Azzal nem tud mit kezdeni. Az túl unalmas neki, és gyorsan kiránt onnan.

Nos, adj feladatot az egonak.

Menj be az igazi énbe, és vizsgálódj. Kérdezz az igazi énből. Kérdezz meg mindent. Odamész az igazi énbe, és megkérdezed: tudok teremteni? Tudok gyógyítani? Ken Wilber felébredett? Petrezselyem Józsi felébredett? Létezik az ördög? Az a feladatunk, hogy mindenkit felébresszünk? Létezik reinkarnáció? Kell még meditálnom? És ezernyi ezernyi kérdést lehet feltenni.

Ezzel három legyet ütsz egycsapásra. Amíg vizsgálódsz onnan, ott vagy, ami piszkosul jó dolog. Aztán ahogy megszületik benned egy válasz, azzal mélyülsz, és egyre jobban megérted az azvagyokságodat. És egyre jobban fogod élni is. És végül, amíg a válasz keresésével foglalkozol, addig lefoglalod az egot, és nem fog kidobni onnan. Mert feladatot adtál neki. Dolga lett, és elemében érzi majd magát.

Legyél aktív a mélyülésben. Ne csak várd, hogy majd magától megtörténik. Segíts rá a folyamatra.

Legyél kíváncsi. Akard megérteni. Juss el addig, hogy nem is tudod megérteni, csak elfogadni. Dolgozz meg érte. Azon kevesek egyike vagy, aki megkaphatta a felébredést. Ne dobd el. Csináld végig.

Oké, hogy felébredtél, de ez csak egy újabb út kezdete. Nem pedig egy pad, ahol leülsz és csücsükélsz életed végéig. Vedd észre, hogy ez egy újabb ösvény. Indulj el. Nézelődj, ismerkedj. Mit, miért és hogyan csinál a teremtő? Azért ébredtél fel, hogy már ne csak az ego világából lásd a világot, hanem az önvalóból is. Ez egy új megtapasztalás kezdete.

Egy új világ kezdete. Az igazság kezdete.

Rajta hát.

Attila