Dr. David R. Hawkins – avagy a tudatszintek hazugsága

2022.01.11

Ha Dr. David R. Hawkins felébredett ember lenne, akkor tudná, hogy csak kétféle tudatszint létezik.

De nem az. Így létrehozott egy skálát, egy úgynevezett (ál)kineziológiával alátámasztott méréssel, hogy milyen tudatszintek vannak. Ami nem más, mint egy téves terelőút a spirituális keresők életében. Hinni benne olyan, mint várni a behívót Roxfortból.

A felébredés után azonnal rájössz, hogy valójában csak kétféle tudatszint létezik. A felébredt tudatosság és az alvó tudatosság. Vizsgáljuk meg őket részletesebben.

Amíg azt hiszed, hogy te a test elme rendszer vagy, amíg azt hiszed, hogy te az ego vagy, addig alvó tudatosságról beszélünk. Ilyenkor az igazi tudatosság, mert hát valójában csak egy tudatosság létezik, azt játssza, hogy elfelejti igazi mivoltát, és belebújik az ego szerepébe. Így a saját maga által teremtett világban megtapasztalja a saját maga által létrehozott és eljátszott ego életet. Ami valamiért szenvedés központú. Erről itt írtam régebben: https://www.azvagyok.hu/l/igy-mukodik-az-illuzorikus-vilag/

Amikor az ego világ játékában eljön az ideje, a tudatosság egyszercsak eljátssza, hogy ráébred igazi önmagára. Ez a felébredés pillanata. Ekkor már felébredt tudatosságról beszélünk. Ekkor már engedi megtapasztalni igazi lényét, engedi megtapasztalni, hogy valójában ő minden, vagyis ő az ego világa, és ő "az" is.

De a teremtés képességét ekkor sem adja oda. Azt továbbra is a megnyilvánulatlan(ul) végzi. Valaki olyan, akire nem enged rálátni. Valamilyen szuperintelligencia, aki ezt az egészet képes így létrehozni. Valamilyen teremtő, aki létrehozza az alvó tudatosságú ego világot, a felébredt tudatosságú figyelő világot, miközben az ő világa, mint teremtő világa, megnyilvánulatlan marad. De ez már egy másik történet, erről is írtam már régebben: https://www.azvagyok.hu/l/a-megnyilvanulatlan/

Tehát Dr. David R. Hawkins tudatszintjeivel foglalkozni felesleges. Először is, ő nem felébredt ember, mert nem onnan beszél. Aki karmáról, csakrákról, tudatszintekről, őrangyalról beszél, az nem onnan beszél. Másrészt hiába foglalkozol a tudatszintekkel, attól nem lesz jobb neked. Haszontalan tudás. Felébredni nem fogsz tőle, és az ego életedet sem fogja jobbá tenni. Ha az általa kidolgozott tudatszintek miatt akarsz jobb emberré válni, az már régen rossz.

Elég, ha annyit tudsz, hogy alvó tudatosság vagy és lehetsz felébredt tudatosság. És hogy akard megtapasztalni milyen, ha felébredt tudatosságként éled az életedet. Hawkins féle pontgyűjtés nem segít ebben. Ez élet nem a Tesco, hogy pontokat gyűjtögess. :)

Attila

Itt eredetileg az internetről leszedett úgynevezett tudattérkép baromság állt. De jogvédett baromság, ezért kérték, szedjem le. Helyette ennek az álfelébredett embernek a képét biggyesztettem ide. Remélem most már így jobb. Ezen ne múljék. :D