Vigyázz a testedre

2021.12.18

A legtöbb felébredt (és álfelébredett) tanító azt tanítja, hogy ne foglalkozz a testeddel, mert az úgy is csak illúzió.

Azonban ez így egy téves következtetés. Elmagyarázom, hogy miért.

Az valóban igaz, hogy a spirituális felébredés pillanatában meglátod, hogy te nem a tested vagy. És meglátod azt is, hogy az érzések és a gondolatok sem te vagy. Ezek mind csak egyfajta nem valóságos mesejáték kellékei. Vagyis tényleg csak illúzió.

De ez egy különleges illúzió.

Különleges, mert ez az illúzió kapcsol össze téged az igazi lényeddel. Enélkül az illúzió nélkül nem tudhatnád meg, hogy ki is vagy valójában. Csak ezen az illúzión keresztül tudod megtapasztalni, hogy mi is az igazi lényed. Ehhez képest vagy te "az".

Őrjítő nem? Egy illúzió kell ahhoz, vagyis egy illuzórikus világban kell "élned", és onnan felébredned ahhoz, hogy megérthesd, hogy te ki is vagy valójában. Vagyis az illuzórikus világgal szemben tudod csak megtapasztalni az igazi lényedet. Kell ez a fránya duális világ ahhoz, hogy megtapasztald a nem duálisat. Ilyen ez. J

Ez olyan, mint egyfajta tükör. Amíg nincs tükröd, addig nem tudod, hogy te ki vagy, mert addig nem láthatod magadat. De ez egy rafinált tükör. Nem magadat látod meg benne, mert te láthatatlan vagy, hanem azt, hogy te mi nem vagy. Meglátod benne a világot, és rájössz, hogy az nem te vagy. Te valahogy "kívüle" állsz a világnak.

De nem csak a felébredéshez kell ám az ego éned, hanem utána is. Csak azon keresztül tudsz majd magadról a későbbiekben is. Vagyis szükséged van rá, hogy egyáltalán tudhass magadról. Örökké.

Nos, mi következik ebből?

Hát az, hogy vigyáznod kell rá. Mert ha elpatkol, akkor ennek a megtapasztalásnak vége szakad. És bár az összes más lényben is magát tapasztalja meg a teremtő, de mindegyik lényben máshogy. Vagyis benned egyedi módon, az egod egyediségén keresztül nyilvánul meg. Ami nem ugyanaz.

Ezért írtam már más írásomban is, hogy az ego nem az ellenséged, hanem a barátod.

Erről itt: https://www.azvagyok.hu/l/old-meg-az-egot-dobd-ki-az-egot-mert-az-ego-az-osszes-baj-forrasa/

és itt: https://www.azvagyok.hu/l/meg-kell-halnia-az-egonak/ olvashatsz.

Tehát azt javaslom, hogy ne hanyagold el a tested, ne hanyagold el az életed. Gondozd a testedet, hogy könnyű élete legyen. Ápold a lelkedet, hogy ne a gondokkal foglalkozzon. Szokj le a cigarettáról, a kóláról, a káros szenvedélyekről. Oltasd be magad, hogy könnyebben túléld, ha elkapod a vírust. Mozogj eleget, legalább heti kétszer 20 percet, és jógázz rendszeresen, hogy fitt legyél. Ne foglalkozz a politikával, ne olvass rossz híreket, ne nézz reklámokat. Figyelj oda a pénzügyeidre, ne hitelből élj, takaríts meg, hogy anyagilag is jólétben élhess. Ehhez nézd meg a kiszámoló akadémia előadásait itt: https://www.youtube.com/watch?v=vgnlSwmUdQA

Törekedj egy szép ego életre. Legyél tudatos erre.

Az ego éned az otthonod. Te szívesen élnél egy lepukkadt lakásban? Ugye hogy nem! Ha elromlott valami, akkor javíttasd meg, de egyszerűbb, ha folyamatosan karbantartod. Nem olyan bonyolult ám ez. Csak kapcsold ki az önpusztító módot, és már el is indultál egy szebb élet felé.

Csak nézd meg Ramana Maharsi életéről szóló videót itt: https://www.azvagyok.hu/l/ramana-maharsi/ Ő elhanyagolta a testét, nem törődött vele. És attól jobb lett neki? Attól, hogy az önvalóban élt, jobb lett az ego élete?

A test egy törékeny dolog. Ne kínozd, ne károsítsd felelőtlenül. Ez most az otthonod. Vigyázz rá.

www.azvagyok.hu

Attila